flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запорізький районний суд Запорізької області прийняв участь у координаційній раді з питань запобігань домашнього насилля

08 грудня 2023, 11:47

07.12.2023 голова Запорізького районного суду Запорізької області Громова І.Б. взяла участь у Координаційній раді  з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, підтримки сім’ї, жінок, охорони материнства і дитинства, яка відбулася під головуванням Запорізької райдержадміністрації.

Під час зустрічі обговорили ситуацію в регіоні та проблеми, які виникають у сфері протидії домашньому насильству та наданні допомоги постраждалим в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш актуальною.

Учасники координаційної ради були поінформовані про функціонування мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в області, зокрема про мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які функціонують у межах Запорізького району.

Підсумовуючи захід, учасники зазначили, що під час виконання повноважень виникає багато проблемних питань. Тому зустрічі такого формату сприяють покращанню механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству, та вирішенню актуальних потреб громадян, а також сприятимуть обізнаності населення стосовно наявних послуг та механізмів захисту від домашнього насильства.