flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа: до 8 років засуджено 75 річного чоловіка який вчиняв розпусні дії щодо малолітніх осіб.

24 червня 2022, 10:45

Резонансна справа: до 8 років засуджено 75 річного чоловіка який вчиняв розпусні дії щодо малолітніх осіб.

 

У Запорізькому районному суді Запорізької області оголошено вирок 75-річному чоловіку, який обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 152, ч. 4 ст. 152, ч. 1 ст. 156, ч. 2 ст. 156 КК України.

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений, скориставшись дружніми відносинами із матір’ю трьох малолітніх дівчат та достовірно знаючи, що вона ніде не працює, веде антисоціальний спосіб життя, схильна до вживання алкоголю, протягом тривалого часу неодноразово вчиняв розпусні дії щодо її малолітніх доньок, пропонуючи їм гроші та солодощі. Також встановлено, що обвинувачений здійснив спробу згвалтування найстаршої із сестер, однак через її опір не зміг довести свій злочинний умисел до кінця.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованих йому злочинів не визнав.⠀⠀⠀⠀⠀

⠀За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 156, ч. 2 ст. 156, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 152 КК України та призначив остаточне покарання у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі, що є максимальним покаранням, передбаченим кримінальним законом за вчинення вказаних злочинів.

На даний час вирок не набрав законної сили.