flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У нас - новосілля!

06 вересня 2013, 14:56

 

У  понеділок, 2 вересня, відбулося урочисте відкриття нового відремонтованого корпусу районного суду. У цей день для старшокласників шкіл району провели профорієнтаційний захід – День відкритих дверей. Екскурс у світ юридичних професій для школярів здійснили працівники ра-   йону за різними напрямками правової сфери.

У маленькому приміщенні районного суду працює 32 працівники. З метою покращення та забезпечення належних умов праці, ще у 2004 році їм виділили півтора поверхи в будинку за адресою вул. Істоміна, 37, який перебуває на балансі управління Державної казначейської служби України у Запорізькому районі. І лише цьогорік були завершені усі необхідні роботи. У новому приміщенні суду зроблено капітальний ремонт: від-ремонтовано три кабінети суд-дів, приймальню, канцелярію та три зали судових засідань, три-ває їхня комплетація меблями, проведено Інтернет-мережу. За допомогою районної влади, а саме голови райради І.А. Гоменюка, налагоджено у всьому приміщенні систему опалювання, яка була повністю відсутня.

Вже зранку на захід завітали учні випускних 11 класів разом зі своїми керівниками із Відраднівської, Біленьківської, Широківської шкіл, Кушугумського та Балабинського НВК. Для дітей провели ознайомчу екскурсію приміщенням суду, розповіли про роботу канцелярії.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова районного суду Микола Іванович Галянчук. Він відрекомендував своїх колег, які мали познайомити дітей з різними напрямками юридичної професії. А саме – прокурора прокуратури району Катерину Додонову, адвоката юридичної консультації району Олену Ящук, приватного нотаріуса Тамару Карташову і завідуючу районною Державною нотаріальною конторою Любов Кравцову, заступника начальника райвідділу міліції з кадрових питань Євгена Желтова та суддю Інну Громову. Діти з зацікавленням слухали доповідачів, задавали питання.

На завершення, Микола Іванович висловив сподівання, що ця зустріч була продуктивною, і побажав учням обрати ту професію, яка б приносила не лише матеріальне та моральне задоволення, а й суспільну користь. Учні довго ділилися між собою враженнями від почутого. Дехто замислився над тим, щоб у майбутньому вивчати юриспруденцію. Приміром, одинадцятикласниця Відраднівської школи Аліна Бажан мріє стати адвокатом. І підтвердила свій вибір після ви-  ступу адвоката Олени Ящук.

А о 15-й годині відбулася урочиста церемонія відкриття нового корпусу. На свято із подарунками завітало багато почесних гостей – голова апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко зі своїми заступниками, начальник територіального управління судової адміністрації України в Запорізькій області Ірина Бєлікова, представники духовенства – благочинний Запорі-зького району отець Сергій та отець Федір. А також керівники установ і організацій району.

Голова суду Микола Іванович подякував усім, хто доклав зусилль для того, щоб сьогоднішня подія відбулася. А саме – голові райради І.А. Гоменюку, депутату облради від Партії регіонів, а зараз в.о. голови райдержадміністрації О.В. Чухраю та колишньому керівнику РДА О.М. Полуніну. Також значна підтримка надійшла від начальника Біленьківської виправної колонії В.О. Карети. І, звичайно, подяка територіальному управлінню державної судової адміністрації в особі І.В. Бєлікової.

– Для всіх нас це справді дуже важлива подія, адже сьогодні у великої сім'ї Запорізького районного суду свято, на яке вони чекали не один рік, – звернувся з вітальним словом до присутніх Віктор Городовенко. – Якість правосуддя і ставлення до своїх обов'язків, безумовно, напряму не пов'язано з тим, де воно відбувається. Але, тим не менше, для людей, які приходять сюди за допомогою, мають бути створенні належні умови. І тому хотілося, щоб в новому приміщенні, люди знаходили справедливість і відновлення порушених прав.

Ірина Бєлікова, зокрема, зазначила, що на цьому реконструкція у корпусі не завершується. І пообіцяла, що найближчим часом розпочнеться ремонт фойє, встановлення нових вхідних дверей та турнікету.

Отець Сергій передав поздоровлення від Архієпископа Запорізького і Мелітопольського Владики Луки і запросив всіх помолитися, аби отримати благословення для подальшої роботи у новому корпусі. Священики провели урочисту церемонію освячення приміщення.