flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа, яка розглядалась на протязі 7 років у Запорізькому районному суді Запорізької області дійшла до свого логічного завершення

14 вересня 2017, 13:23

В провадженні Запорізького районного суду Запорізької області знаходилась кримінальна справа за обвинуваченням Рохкіна А.С., Стрілецького О.П., Черниша А.А. та Кишинської Ю.Ю. жителів Дніпропетровської області.

Звинувачення були висунуті по трьох епізодах вбивств громадян з метою заволодінням їх квартирами. Жертви злочинців були особи, що зловживали спиртними напоями.

Розслідування по справі відбувалося 2 роки і тільки після цього справа надійшла до суду на розгляд.

Безпосередньо до Запорізького районного суду Запорізької області на розгляд колегії суддів справа надійшла в липні 2011 року.

Судом, незважаючи на шалений тиск з боку «групи підтримки» підсудних, незважаючи на організовані акції «протесту» під вікнами суду під час судових засідань, «брудні» піар-акції в засобах інтернет-медіа, відсутність будь-якої реакції на заяви до правоохоронних органів та органів прокуратури про захист, впевнено та без зайвого розголосу було винесено вирок в квітні 2015 року.

Звичайно, що підсудні та їх захисники вирок оскаржили. Прокуратура Запорізької області також подала апеляційну скаргу, вважаючи, що Рохкіну А.С. винесено не дуже суворе покарання.

Апеляційний суд Запорізької області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Запорізької області та обрав для Рохкіна А.С. більш суворе покарання, а саме – довічне ув’язнення.

При розгляді в апеляційній інстанції підсудні та їх захисники не змінили своєї тактики - застосовували різні засоби та заходи для тиску на суддів, що розглядали справу.

Лише 07.09.2017 року Вищим Спеціалізованим Судом України було поставлено крапку в розгляді вказаної справи, судові рішення по так званим «чорним ріелторам» залишено в силі.

Безпосередній виконавець всіх трьох вбивств Стрілецький О.П. також проведе залишок життя за гратами, а співучасник  злочинів Черниш А.А. отримав реальну міру покарання.

Прес-центр Запорізького районного суду Запорізької області