flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості обміну інформації із судом за допомогою підсистеми «Електронний суд»

04 березня 2019, 08:07

Звертаємо увагу учасників судового процесу на те, що Державна судова адміністрація України на веб-сайті «Судова влада» повідомила про початок експлуатації підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі у всіх місцевих та апеляційних судах з 22 грудня  2018 р.

Надсилання в електронному вигляді процесуальних документів до суду має здійснюватися з використанням сервісу Електронний суд, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Наголошуємо, що процесуальні документи, надіслані з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, судами не приймаються і не реєструються.

Для можливості користування сервісом Електронного суду спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.

В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо попередньо переглянути відеоінструкцію ("Відеодопомога") з покроковим алгоритмом дій, розміщену за посиланням: https://id.court.gov.ua. 

За допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.  

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Також учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, та додатково отримувати:

  • веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо;
  • інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі;
  • інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі;
  • електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо.

В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.