flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар-нараду з представниками Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області

27 листопада 2018, 16:59

У Запорізькому районному суді Запорізької області 27.11.2018 спеціалістами відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області проведено семінар-нараду з працівниками Запорізького районного суду Запорізької області.

Працівники відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області ознайомили присутніх з положеннями основних міжнародних договорів України про правову допомогу та правові відносини у цивільних та кримінальних справах, надали методично-практичну допомогу з питань виконання міжнародних домовленостей України, висвітлили основні помилки та проблемні питання, які виникають у зв’язку з виконанням доручень та розглядом клопотань іноземних судів.

Також працівників Запорізького районного суду Запорізької області проінформовано щодо реалізації загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», присутні були ознайомлені з метою проекту, відбулось обговорення основних тез, особливу увагу приділено темі протидії домашньому насильству, відповідальності батьків за несплату аліментів. Ключові меседжі проекту та новації Міністерства юстиції України, направлені на роз’яснення громадянам їх прав, порядку їх реалізації та захисту, отримали гарячу підтримку учасників семінару.

Крім того, серед учасників розповсюджені інформаційні тематичні буклети: «Як протидіяти домашньому насильству», «Відповідальність про несплату аліментів», «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача», «Виконання рішення суду: пам’ятка для боржника».