flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До позбавлення волі засуджено громадянина, який неодноразово скоював крадіжки на території Запорізького району

25 вересня 2023, 10:59

     18.09.2023 Запорізький районний суд Запорізької області оголошенням обвинувального вироку завершив розгляд кримінального провадження відносно громадянина Х., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений Х., маючи прямий умисел на таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, проник на територію домоволодіння потерпілої К., де таємно викрав грошові кошти в сумі 15000,00 грн., чим спричинив останній шкоду у зазначеному розмірі.

     Крім того, обвинувачений Х., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження вікна, проник до приміщення будинку, який належить потерпілим І. та І., звідки таємно викрав золоті прикраси на загальну суму 152460,71 грн., чим спричинив останнім матеріальну шкоду у зазначеному розмірі.

     Крім того, обвинувачений Х., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження вікна проник до приміщення будинку, потерпілої П., звідки таємно викрав грошові кошти в сумі 1600,00 грн. та золоті прикраси, чим спричинив останній матеріальну шкоду у розмірі 90087,65 грн.

     У судовому засіданні обвинувачений Х. свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів не визнав.

     За наслідками повного та всебічного судового розгляду, вироком суду громадянина Х. засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України та призначено йому покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Цивільний позов потерпілої К. задоволено у повному обсязі, з обвинуваченого Х. на її користь стягнуто матеріальну та моральну шкоду.

     Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.